Familieboek: Van der Biestraten, De Labistrate, Biegstra(a)ten

ISBN/EAN: 978-90-826876-0-6

De sluitingsdatum heeft plaatsgevonden op 8 februari 2017. In mei 2017 is deze publicatie onder ISBN nr. 987-90-826876-0-6 verschenen.

UITVERKOCHT - voor informatie graag uw bericht sturen naar: Ger Matthee

Meer reacties

 Geachte heer Matthee, 

Geachte heer Reniers,

Enkele dagen geleden trof ik  uw boek “Van der Biestraten, De Labistrate, Biegstra(a)ten in mijn postvakje aan.

Pas nu, onder andere enkele verplichte vrije dagen later, kom ik er eindelijk toe om dit werk nader te bekijken.

Wat uiteraard meteen opvalt is de fraaie uitvoering, maar gelukkig blijft het daar in het geval van uw boek niet bij: ook de inhoud is indrukwekkend. De hoeveelheid informatie is overweldigend, het altijd belangrijke notenapparaat is bijna een boek op zichzelf en  de illustraties zijn overvloedig en relevant.

Ik merk bovendien dat je helemaal geen Van Biestraten hoeft te zijn om door het boek “naar binnen gezogen” te worden: ik kan het me –tot mijn spijt-  absoluut niet permitteren om uw werk van kaft tot kaft te lezen, dus ik blader. Goedkeurend, want waar ik het ook opensla, op bijna iedere bladzijde kom ik passages tegen die verder gaan dan “alleen maar” een genealogie en die ook voor mij als buitenstaander interessant zijn. Hier lees ik over het streven naar macht van de Heren van Breda, even verderop gaat het over kooplieden in Parijs, maar blader ik daarna terug dan zie ik tot mijn verbazing dat zo’n 600 jaar geleden héél Europa maar zo’n 50 miljoen inwoners had….

Uw boek gaat veel van onze bezoekers de nodige genoeglijke uren bezorgen en wellicht inspiratie voor een eigen publicatie opleveren, dus ik ben bijzonder blij het in onze bibliotheek op te mogen nemen.

Namens het BHIC dank ik u dan ook van harte voor deze schenking!

Met vriendelijke groet,

Brabants Historisch Informatie Centrum

Frans van de Pol,

bibliotheek