10 jaar genetische genealogie in de Benelux.

DNA project van Familiekunde Vlaanderen.

In 2018 viert Familiekunde Vlaanderen '10 jaar genetische genealogie in de Benelux'. Ter ere hiervan worden er vier studiemiddagen georganiseerd in België en Nederland. Hier wordt dieper ingegaan op de zin en onzin van genetische genealogie. Wat leer ik over mijn stamboom aan de hand van mijn DNA-profiel?
De studiedagen worden ingeleid door Marc Van den Cloot, vervolgens zullen er enkele case studies gepresenteerd worden. Dr. Maarten Larmuseau zal de studiedag afsluiten met een korte bespreking over het belang van genetische genealogie voor jouw familiegeschiedenis.

Data en locaties:

  • Zaterdag 14 april 2018, Liberaal Archief (Blauwe Zaal), Kramersplein 23, 9000 Gent.
  • Zaterdag 28 april 2018, In een eerder bericht gaven wij aan, dat deze middag zou plaatsvinden op het Stadsarchief Breda. Echter, de belangstelling voor deze themamiddag is groter dan de capaciteit van de zaal op het Stadsarchief aan kan. Daarom hebben we de bijeenkomst verplaatst naar:
    Zaal Vianden, Viandenlaan 3-5 te Breda.
    Over deze themamiddag vind je hieronder meer informatie.
    https://ontdekjouwverhaal.nl/event/wnb-themamiddag-10-jaar-dna-benelux/
  • Zaterdag 5 mei 2018, Université de Namur (Amfitheater E12, Gebouw 12), Rempart de la Vierge 8, 5000 Namen. De voertaal voor deze studienamiddag is het Frans, maar persoonlijke expertise is mogelijk in het Nederlands.
  • Zaterdag 12 mei 2018, Genadedal Ontmoetingscentrum (Grote Zaal), Velderblok 2A, 3010 Leuven.

Meer informatie en inschrijven via https://dna-benelux.eu/node/53.